Welcome to MAB Pharma Zrt.

PályázatainkInnovatív brikettáló és betontechnológiai rendszer bevezetése a MAB Pharma Zrt.-nél

 • Kedvezményezett neve: MAB Pharma Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Zrt.
 • Projekt címe: Innovatív brikettáló és betontechnológiai rendszer bevezetése a MAB Pharma Zrt.-nél
 • Szerződött támogatás összege: 796 545 319 Ft
 • Támogatás mértéke (%-ban): 50%
 • Projekt befejezési dátuma: 2024.07.27.
 • Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2021-00008
A MAB Pharma Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Zrt. hazánk egyik leginnovatívabb betontermék és brikettáló üzemét építi fel Kisnánán. A XXI. századi kritériumrendszernek minden szempontból megfelelő zöld mezős beruházás a Széchenyi Terv Plusz program GINOP Plusz-1.1-2-21 pályázat keretében valósul meg 406,5 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatásból és 390,0 millió forint feltételesen visszatérítendő hazai támogatásból.

A fejlesztés eredményeként innovatív, hőszigetelő és magas stabilizáltságú betontermékek gyártása válik lehetővé. A testreszabott technológia lehetőséget ad brikettek tömeges előállítására, azaz környezetvédelmi szempontból veszélyes anyagok stabilizált formába történő zárására, tárolására, feldolgozására, újrahasznosítására.

A projekt 4 fő elemből áll, a brikettáló és betontermék-gyártó üzem építéséből, a gyártáshoz szükséges egyedi tervezésű automatizált technológiafejlesztésből, a villamos felhasználás csökkentését szolgáló napelemes rendszerből, valamint a termékek népszerűsítése érdekében külföldi szakmai kiállításokon és vásárokon történő részvételből.

A 2024.07.27. napjáig befejeződő beruházás összköltsége 1,59 milliárd forint, ami 406,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás és 390,0 millió forint feltételesen vissza nem térítendő hazai támogatás segítségével valósul meg.

Pályázati azonosító: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2021-00008

További információ kérhető:

Szalai György cégvezető, sajtóreferens

+36 30 173 4880, szalai.gyorgy@mab.co.hu


Pályázataink - MAB Pharma Zrt.

Sajtóközlemény

Innovatív brikettáló és betontechnológiai rendszer bevezetése a MAB Pharma Zrt.-nél
2023/01/25

A MAB Pharma Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Zrt. hazánk egyik leginnovatívabb betontermék és brikettáló üzemét építette fel Kisnánán. A XXI. századi kritériumrendszernek minden szempontból megfelelő zöld mezős beruházás a Széchenyi Terv Plusz program GINOP Plusz-1.1-2-21 pályázat keretében valósult meg 406,5 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatásból.

A fejlesztés eredményeként innovatív, hőszigetelő és magas stabilizáltságú betontermékek gyártása vált lehetővé. A testreszabott technológia lehetőséget ad brikettek tömeges előállítására, azaz környezetvédelmi szempontból veszélyes anyagok stabilizált formába történő zárására, tárolására, feldolgozására, újrahasznosítására.

A projekt 4 fő elemből áll, a brikettáló és betontermék-gyártó üzem építéséből, a gyártáshoz szükséges egyedi tervezésű automatizált technológiafejlesztésből, a villamos felhasználás csökkentését szolgáló napelemes rendszerből, valamint a termékek népszerűsítése érdekében külföldi szakmai kiállításokon és vásárokon történő részvételből.

A 2023.12.31. napjáig befejezett beruházás összköltsége 1,59 milliárd forint, ami 406,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

Pályázati azonosító: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2021-00008

További információ kérhető:

Szalai György cégvezető, sajtóreferens

+36 30 173 4880, szalai.gyorgy@mab.co.hu

Sajtóközlemény

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal „Piacvezérelt kutatás-fejleszési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI)” című pályázati felhívás 2020.12.01. napon hozott döntése értelmében a MAB Pharma Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Zrt. 474 277 723 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00079 Címe: Új multiomikai diagnosztikai platform kiépítése ismeretlen eredetű meddőséggel küzdő nők vizsgálatára és terápiás lehetőségeinek feltárására

A MAB PHARMA Zrt. a 2021-ben elindított egyedülálló kutatási projektjét, melynek célja új multiomikai diagnosztikai platform kiépítése volt, 2024. februárjában sikeresen befejezte. A projekt eredménye lehetőséget ad az ismeretlen eredetű meddőséggel küzdő nők vizsgálatára és terápiás lehetőségeinek feltárására.

A projekt egy új gyógyítási stratégia alapjait fektette le, ahol a meddőség okainak felismerése és gyógyítása személyre szabott, és nagyobb hatékonysággal végezhető el. Stratégiánk alappillére a rendszerszemléletű orvosi diagnosztika, ahol az emberi szervezetet nem független komponensek összességeként, hanem egy hálózatként kezeljük.

A projekt során kidolgozott módszerekkel lehetőséget teremtünk az orvosilag nem magyarázható meddőségek szupplementációs és nutriterápiával, illetve életmódváltással történő kezelésére. A projekt közvetlen végeredménye egy a világ tetszőleges egészségügyi rendszerében használható diagnosztikai rendszer, valamint egy standardizált, koherens adatokon alapuló adatbázis. Az eredményeink stimulálhatják a hazai orvosi diagnosztikai műszeripart és az ehhez kapcsolódó szoftverfejlesztési szegmenst is, illetve az adatbiztonság megteremtésével alapjául szolgálhat más ráépülő komplex intelligens egészségügyi diagnosztikai rendszereknek.

2024.02.15.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2024.02.15.
Elérhetőségek:

MAB Pharma Zrt.
2045 Törökbálint, Torbágy utca 24.
Tel.: +36 30 173 4880
E-mail: szalai.gyorgy@mab.co.hu

GINOP-1.2.15-21-2021-00023 –  A MAB Pharma Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Zrt. kapszulatöltő, bliszterező és csomagoló üzemének valamint gyógyszerlaboratóriumának fejlesztése

 • Kedvezményezett neve: MAB Pharma Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Zrt.
 • Projekt azonosítója: GINOP-1.2.15-21-2021-00023
 • Projekt címe: A MAB Pharma Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Zrt. kapszulatöltő, bliszterező és csomagoló üzemének, valamint gyógyszerlaboratóriumának fejlesztése
 • A fejlesztés tárgya, célja: Kapszulatöltő, bliszterező és csomagoló üzem, valamint hozzá kapcsolódó eszközbeszerzés megvalósítása
 • Projekt elszámolható összköltsége: 563 375 387 Ft
 • Feltételesen visszatérítendő támogatás összege: 338 025 232 Ft
 • Saját erő: 225 350 155 Ft
 • Támogatás mértéke: 59,99%
 • Projekt fizikai befejezési dátuma: 2022.10.31.
A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A MAB Pharma Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Zrt. kapszulatöltő, bliszterező és csomagoló üzem, valamint gyógyszerlaboratóriumi fejlesztést hajtott végre Kisnánán. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2022.10.31-ig valósult meg, 338,03 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A beruházás célja egyrészt a meglévő műszerpark bővítése, másrészt egy csíramentes gyártótér létrehozása volt saját gyártású kapszulákhoz.

Egy meglévő épület átalakításával laboratórium és gyártósor került kialakításra. A projektben gyógyszercsomagoló rendszer, XRD (röntgen diffrakciós), DNS-szekvenáló és PCR eszközök kerültek beszerzésre.

A fejlesztés eredményeként nőtt a kutatási kapacitás, továbbá a már kifejlesztett hatóanyagok, hatóanyag kombinációk és rendelkezésre álló készítmények automatizált módon legyárthatóvá váltak.

A termékfejlesztés három fő területre koncentrálódott: vírusos megbetegedések elleni küzdelem (immunterápia), insulin érzékenyítés (cukorbetegségek), ismeretlen eredetű meddőség elleni küzdelem

A beruházás a tervezett határidőnek megfelelően 2022.10.31. napjáig befejeződött.

További információ kérhető:
Szalai György cégvezető, sajtóreferens
+36 30 173 4880, szalai.gyorgy@mab.co.hu

Kelt, 2023.06.08.


A kedvezményezett neve: MAB Pharma Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság
A projekt címe: Gyártásfejlesztés a MAB Pharma Zrt.-nél
A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-16-2017-00460
A szerződött támogatás összege: 499.774.470,- Ft
A támogatás mértéke: 49,7%
A projekt befejezési dátuma: 2020. szeptember 02.
A projekt tartalmának bemutatása:
499,77 millió forintos támogatás mellett komoly fejlesztés zajlott le a MAB Pharma Zrt. kisnánai telephelyén, ahol egy komplett ásványanyag törő és osztályozó gyártósor került üzembe állításra. Az új rendszer alkalmas eruptív nyersanyagok több lépcsős aprítására és osztályozására, kiváló minőségű feldolgozott zúzalék termékek előállítására az ipar számára. A fejlesztés eredményeként olyan hatékony és modern (az IPAR 4.0 megoldásait alkalmazó) gépek álltak üzembe, amelyeknél az önköltséget alacsonyan tudjuk tartani a versenytársakhoz képest, mindezt a nagyobb kapacitásból eredő rövidebb szállítási idők mellett, így komoly mértékben tudjuk növelni árbevételünket, üzleti eredményünket.

 

 

 

 


 

 

Támogató neve   Pénzügyminisztérium
Kedvezményezett neve MAB Pharma Zrt.
Projekt címe Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén
Támogatási szerződés szerinti támogatási összeg 55.946.880 Ft

 

A projekt tartalmának bemutatása

A gyógyszerkereskedelem mellett egy új piaci szegmens kiaknázása a fő célunk. A pályázat célja a MAB Pharma Zrt.-nél olyan laboratóriumi-kutatói háttér felállítása, amely lehetőséget ad vérkészítmények és őssejtek kutatására, vizsgálatára és feldolgozására. Meglátásunk szerint mind az őssejt-technológia, mind az erre alapozott vagy ezzel kapcsolatos vérkészítmények vizsgálata olyan új technológiák felállításához vezethet, amely alapjaiban módosíthat bizonyos gyógyászati területeket. Mindezekre ráadásul ma már elég komoly kutatói és piaci igény is látszik gyógyszergyárak és biológiai intézetek részéről. Az innováció révén, egy olyan korszerű eszköz birtokába jutunk, mely segítséget jelent a kórházaknak és az egyes gyógyászati területeknek. A vevői igények feltérképezése megtörtént, kiszámítottuk a várható hasznokat, ezt követően bekértünk szállítói ajánlatokat a költségek megbecsüléséhez és ezek ismeretében alakítottuk ki a megalapozott fejlesztésünk. A modern gépek beszerzésével várhatóan legalább 5 %-kal tudjuk növelni az árbevételt, üzleti eredményt. A fejlesztés által az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálása naprakész, innovatív technológiák alkalmazásával biztosított lesz, növekedési potenciált eredményez. A beruházásnak köszönhetően a vállalkozás javítani tudja piaci pozícióját, valamint a versenyképességét.

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés) 2020 március 01.
A támogatási szerződés száma PM-KKVESZKOZ_2017/517

 

Pályázat

Kép: 
Kép2: