Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/mab-pharma.hu/public_html/includes/menu.inc 2290 sor).

Welcome to MAB General Investments Plc. (MAB Általános Befektetési Zrt.)

Missziónk és Víziónk

A MAB Pharma Zrt. egy olyan professzionális gyógyszerkereskedelmi vállalat, melyet kollégái magas fokú elkötelezettsége és régmúltra visszatekintő szakmai múltja hívott életre. Eltökéltek vagyunk a kiváló minőségű, de árban mégis versenyképes gyógyszerek és készítmények hatékony piaci forgalmazása iránt.

A MAB csoport tagjaként a hosszú távú, kölcsönösen előnyös és etikus üzletvitel alapfilozófiánk. Rugalmas, ügyfélorientált hozzáállásunk, jelentős piaci és szakmai tapasztalataink révén partnereinkkel különösen hosszú távú és stratégiai együttműködésre törekszünk.

Missziónk és víziónk a 100%-os elégedettségű Ügyfél:

Vállalatunk víziója a páciensek magasabb és jobb életminőséghez segítése. Vállalati Ügyfeleink számára pedig személyre szabott, magas színvonalú támogatás elérése a marketingben és a kapcsolódó területeken felmerült feladataik megoldásához, úgy hogy partnereink lehetőségei és elvárásai alapján rugalmasan alakítsuk ki azt az egyedi konstrukciót, amely sikerre viszi az együttműködést.


Sajtóközlemény

Szechényi 2020EGÉSZSÉGIPARI FEJLESZTÉS A MAB PHARMA ZRT-NÉL

A MAB Pharma Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Zrt. kapszulatöltő, bliszterező és csomagoló üzem, valamint gyógyszerlaboratóriumi fejlesztést hajt végre. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 338,03 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A Kisnánán megvalósuló beruházás célja egyrészt a meglévő műszerpark bővítése, másrészt egy csíramentes gyártótér létrehozása saját gyártású kapszulákhoz.
Egy meglévő épület átalakításával laboratórium és gyártósor kerül kialakításra. A projektben gyógyszercsomagoló rendszer, XRD (röntgen diffrakciós), DNS-szekvenáló és PCR eszközök kerülnek beszerzésre.
A fejlesztés eredményeként nő a kutatási kapacitás, továbbá a már kifejlesztett hatóanyagok, hatóanyag kombinációk és rendelkezésre álló készítmények automatizált módon lesznek legyárthatóak.
A termékfejlesztés három fő területre koncentrálódik: vírusos megbetegedések elleni küzdelem (immunterápia), insulin érzékenyítés (cukorbetegségek), ismeretlen eredetű meddőség elleni küzdelem.
A beruházás várhatóan 2022. év végéig befejeződik.

További információ kérhető:
Szalai György cégvezető, sajtóreferens
+36 30 173 4880, szalai.gyorgy@mab.co.hu


Sajtóközlemény

Új multiomikai diagnosztikai platform kiépítése ismeretlen eredetű meddőséggel küzdő nők vizsgálatára és terápiás lehetőségeinek feltárására

A projekt célja a MAB Pharma Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Zrt., valamint a Szegedi Biológiai Kutatóközpont által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával új multiomikai diagnosztikai platform kiépítése ismeretlen eredetű meddőséggel küzdő nők vizsgálatára és terápiás lehetőségeinek feltárására.

A projekt egy új gyógyítási stratégia alapjait kívánja lefektetni, ahol a meddőség okainak felismerése és gyógyítása személyre szabott, és nagyobb hatékonysággal végezhető el. Stratégiánk alappillére a rendszerszemléletű orvosi diagnosztika, ahol az emberi szervezetet nem független komponensek összességeként, hanem egy hálózatként kezeljük.

A projekt során kidolgozott módszer megalapozhatja az orvosilag nem magyarázható meddőségek szupplementációs és nutriterápiával, illetve életmódváltással történő kezelését. A projekt közvetlen végeredménye egy a világ tetszőleges egészségügyi rendszerében használható diagnosztikai rendszer, valamint egy standardizált, koherens adatokon alapuló adatbázis lesz. A projekt sikeres végrehajtása stimulálhatja a hazai orvosi diagnosztikai műszeripart és az ehhez kapcsolódó szoftverfejlesztési szegmenst is, illetve az adatbiztonság megteremtésével alapjául szolgálhat más ráépülő komplex intelligens egészségügyi diagnosztikai rendszereknek.

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból 474,28 millió forint támogatással valósul meg.